Hvad er et offentligt udbud og hvordan bliver jeg leverandør?

Herunder vil du kunne finde forklaringen på et udbud og information om hvordan du bliver leverandør.

Hvad er et udbud

At handle med det offentlige er anderledes end at handle med kunder fra den private sektor. Den primære grund hertil er, at offentlige myndigheder er underlagt EU-regler på området, fordi det er borgernes skattekroner, der købes ind for. Reglerne har nemlig til hensigt at sikre, at indkøbene er effektive, altså at skatteyderne får så meget for pengene som muligt. Samtidig er kravene med til at sikre en fair konkurrence – til glæde for private virksomheder.

Når det offentlige skal foretage et indkøb over tærskelværdien, skal dette ske via udbud. Det betyder, at en offentlig myndighed ikke blot kan indgå aftale med en leverandør, som denne i forvejen har et godt samarbejde med eller måske har hørt godt om. Et udbud foregår i grove træk ved, at den offentlige myndighed beskriver, hvilken ydelse eller vare denne har brug for, at interesserede leverandører herefter kan afgive tilbud.

I filmene du finder på linket her, kan du lære mere omkring offentlige udbud. Filmene er udarbejdet af udbudsportalen.dk

Hvordan bliver jeg leverandør?

Vil du gerne være leverandør til det offentlige, så skal du først finde de bekendtgjorte udbud. Det kan du bla. her på siden under “Find udbud”, eller ved at tilmelde dig vores nyhedsmail.

Du kan også finde udbud på andre kanaler såsom udbud.dk, mercel, udbudportalen mm. Men vi har forsøgt at samle de lokale og regionale udbud her på siden, for at gøre det nemmere for dig.

Ikke-bekendtegjorte udbud

Det kan også være relevant for dig at kende til kommunens udbudsplan for det kommende år, for Esbjerg Kommune kan du finde planen her.

Find udbud